Jeugd 2 04 2019We hebben op 17 maart een afscheidsmiddag gehad voor Aldert, Rija en Rianne. En tot mijn/onze verbazing, hoe snel kan zoiets gaan, was het ook voor mij ...de laatste keer jeugdmiddag/avond!
De middag was heel gezellig, er was gereserveerd om te gaan bowlen, maar door een foutje zijn we gaan midget golfen wat natuurlijk voor veel hilariteit en plezier/lol zorgde. En ons geduld zwaar op de proef werd gesteld (voor sommigen)!
Daarna hadden we een Chinees buffet, zelf gehaald en daar een buffet van gemaakt voor 18 personen!

 


Zondagochtend 31 maart was er jeugdkerk met als thema "Ken je mij, wie ben ik dan?"Jeugd 1 04 2019

Was best wel een moeilijk onderwerp, want wie kent jou nou beter dan jij zelf, want als het goed is weet je alles over jezelf het best toch? Maar uiteindelijk zijn we er achter gekomen dat God ons het beste kent. Best een geruststellend idee!
Dat je Hem alles kunt vertellen!

Ook hebben we kaarten geschreven naar personen die onschuldig vast zitten in een gevangenis, ....even voor de duidelijkheid (privacy beleid) we hebben alleen als afzender onze voornaam genoemd en uit welk land we komen.

 

Ik weet niet of het volgende op de juiste plek staat.....
Maar ik wil "mijn kinderen" ....dus de hele jeugdgroep ontzettend bedanken voor de geweldige mooie tijd met veel leerzame momenten erin. Voor mijzelf maar hopelijk ook voor jullie!
Vanzelfsprekend ga ik jullie vreselijk missen, dus kom vooral een keer langs/aan in Noorwegen! Kan ik gelukkig even Nederlands praten..... deal?

Dikke knuffels, Aline

De Top2000 Kerkdienst was een groot succes!!

Samen met de jeugd is het gelukt een hele mooie dienst neer te zetten, die ook nog eens door veel mensen werd bezocht. In deze blog is te lezen hoe de jeugd terug kijkt op dit enerverende project.

De voorbereiding:

Voordat de Top 2000 dienst daar was hadden we nog een paar jeugd avonden waar we gingen kijken naar welke liedjes er allemaal in de dienst zouden voorkomen en wie welke Bijbeltekst zou voorlezen. Het was wel een discussie wie welke moest voorlezen maar uiteindelijk had iedereen er wel een. Nadat we de dienst nog een keer hadden doorgenomen, namen we wat te drinken en speelden we een spelletje. Het was altijd heel gezellig met iedereen en we hebben zeker veel plezier gehad!

 

 collage Top2000

Diverse reacties na de dienst van jeugd en leiding:

- Ik vond het zeker een leuke dienst en moeten we zeker vaker doen!

- Ik vond het een dienst die zeker voor herhaling vatbaar is

- Ik vond het een leuke dienst omdat het een erg progressieve manier is om met de kerk om te gaan!

- Mijn stukje over de dienst: "Ik vond het een hele leuk dienst. Het was eens een keer iets anders en zeker voor herhaling vatbaar." Tja wat kun je verwachten bij een pop 2000 dienst? Wellicht hebben meerdere mensen zichzelf dat afgevraagd. Maar ik denk dat we er als jeugd zijnde in geslaagd zijn. Het was mooi om te zien dat er zoveel mensen op afkwamen. Dit heeft me zeker goed gedaan. Ook de reacties achteraf waren ontzettend leuk om te horen!  De dienst had popmuziek waarvan ik niet wist dat er zulke mooie boodschappen in verstopt zaten. Verder maakte het WhatsApp-gebed het helemaal van deze tijd.

 

- Muziek kan soms heel mooi verwoorden wat anders misschien onuitgesproken blijft. En sommige liedjes zing je soms gewoon lekker mee, zonder erover na te denken wat je eigenlijk zingt. Maar tijdens de Top 2000 dienst dacht ik juist extra na over de tekst, mede door de Bijbelteksten, die erbij waren gezocht en omdat van de Engelse liedjes ook de Nederlandse tekst ernaast  te lezen was. Ik vond het een heel emotionele dienst en het was fijn dat er zoveel mensen op af kwamen. Doordat iedereen via het WhatsApp-gebed zijn eigen persoonlijke gebed met iedereen kon delen, werd het echt een gebed van ons allemaal, heel mooi vond ik dat. En wat kan onze jeugd mooi voorlezen, dat mogen ze van mij nog veel vaker doen. En nog eens een applaus voor "Parttime", want wat hebben we ze een moeilijke liedjes laten zingen en wat hebben ze dat goed gedaan!!! Deze dienst was voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

 

-Ik dacht eigenlijk dat de top 2000 dienst een flop zou worden of dat de jeugd de enige in de kerk zou zijn, maar het was uiteindelijk super druk en echt een hele ervaring. Ik vond het leuk dat het nog steeds wel een kerkdienst was, maar je kon wel dansen. Ik hoop dit nog eens te kunnen beleven.

 

-Ik vond het leuk om eens een kerkdienst mee te maken met muziek, die ik ken in plaats van kerkliedjes en kerkorgelmuziek. Ik vond ook het WhatsApp-gebed mooi, omdat iedereen zo mee kon doen.  En de chocolaatjes, aan het eind van de dienst, zagen er mooi uit en waren ook heel lekker.

 

-Ik vond de hele dienst mooi en leuk dat het eens wat anders was dan normaal. Vooral leuk dat de muziek live werd gespeel door Fred met zijn band.

De dienst nalezen, dat kan. Download de presentatie met de liedjes en de bijbelteksten hier

Net zo als altijd was het erg gezellig op de jeugdavond.(10 jan.jl)

We zijn op deze avond druk bezig geweest met de voorbereidingen van de Top 2000 dienst van 17 februari, op de Top 10 van Boven-Leeuwen moesten we nog even wachten, wel hebben we, we konden het niet laten, de voorlopige tussenstand bekeken en zoals je op foto's ziet  hebben we ook al vast wat ingezongen.

Reuze benieuwd of je kan zien welk liedje het was!?

 

Er zijn verschillende leuke/aparte, waarom zijn wij als leiding daar niet opgekomen, ideeën aangedragen voor de invulling van de dienst ,we kunnen nu al zeggen dat het echt een mooie  dienst wordt met afwisselende aspecten erin en  misschien ook wel een dienst met een emotioneel randje.

 

Over één punt waren we het allemaal eens, het moet een dienst worden die voor IEDEREEN toegankelijk is!

Stiekem hopen we ook op een grote opkomst dus...........!

Nogmaals Welkom allemaal!

Ik denk als je dit leest dat het stemmen allang is gestopt!

Dus iedereen erg bedankt voor het stemmen.

 

In de volgende editie vertellen we graag natuurlijk hoe de Top 2000 dienst is geweest.

 

De vorige keer  heb ik het ook nog gehad over het afscheid nemen van Aldert, Rija en Rianne dit komt helemaal goed, maar we kunnen pas wat er over vertellen na 17 maart!

 

Graag tot ziens.

Tot de volgende keer.

Groetjes  Aline

Vrijdag 21 september was het zover. De jeugd ging op kamp. We hadden een echt lounge weekend. De eerste avond hebben we soep met een broodje knak gegeten. Daarna hebben we spelletjes gedaan (weerwolven van Wakkerdam, vijf tegen vijf). En we hebben gedanst tot laat in de nacht. Aline en Yvonne zeggen dat ze ook hebben gedanst, ’s morgens nog voor het ontbijt (jaja).

’s Ochtends hebben we het huisje verbouwd, zodat we er met z’n allen in pasten. We hebben wel drie tafels in de woonkamer gezet. Na het heerlijke ontbijt, met gebakken eitjes van Stephan, hebben er een paar van onze groep geklommen op de klimwand en gesprongen op trampolines en konden we gaan zwemmen. Na de lunch is er een groep gaan waterfietsen. Het was lekker weer en je kon door het hele park varen. Ze kwamen ook nog langs onze huisjes op gevaren en hebben toen een verstekeling meegenomen (Coendert).

’s Avonds zijn we lekker pizza wezen eten en hebben we weer spellen gedaan. We moesten dingen en personen uit de bijbel omschrijven en uitbeelden en een spel dat we ieder jaar met kamp weer spelen is PimPamPet (het wordt steeds meer een strijd tussen teams in plaats van tussen personen, om zo maar zoveel mogelijk kaartjes bij elkaar te krijgen).

De zondagochtend kostte het wat meer moeite om iedereen wakker te krijgen, maar we hebben wel weer lekker met elkaar ontbeten, deze keer met een gekookt eitje. Daarna konden we nog gaan zwemmen of net doen waar je zin in had. En na nog een gezamelijke lunch zijn we gaan opruimen en schoonmaken (en hebben we de  huisjes weer in de gewone staat terug gebracht).

Door een donatie konden we dit jaar veel luxer op kamp. We zaten nu in huisjes in plaats van in stacaravans. Hierdoor hadden we meer ruimte om gezellig met de hele groep bij elkaar te zitten en samen te eten.  Mede daardoor hadden we een heel leuk kamp. En we willen ook nog iedereen bedanken voor de vele boodschappen, die we mee hebben gekregen.

Het was weer erg leuk en hebben alweer zin in volgend jaar.

Groetjes van de jeugd

 

Jeugdkamp 01     Jeugdkamp 02     Jeugdkamp Pizzaria

De kogel is door de .....

We gaan op kamp met een best wel grote  jeugdgroep dus dat wordt weer heel gezellig!!

 

Dit keer gaan we naar vakantiepark de Weerterbergen in Weert, van 21sept tm 23sept.

Naast wat leuke activiteiten hebben we ook bedacht om er een lounge weekend van te maken.!!!

 

Naast een mooie donatie en een kleine bijdrage van de jeugdleden doen we ook een beroep u /jullie om net als de voorgaande jaren weer wat boodschapjes voor ons te halen 

De komende zondagen liggen er boodschappen briefjes klaar  met daarop artikelen die dan voor ons gekocht mogen worden!

De gekochte artikelen kan u /jullie dan weer in leveren,bij Yvonne, Aldert of Aline of in een van de kerken.

Namens de jeugd en de leiding alvast hartelijk dank voor de medewerking.

Natuurlijk hoort u /jullie hoe het kamp is geweest !!

tent

 

 

 

Groeten leiding en de jeugdleden

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.